Menu
 

Talven ensimmäiset kaasutoimitukset saapuivat Klaipedaan

Vuoden ensimmäinen Elenger Groupin tilaama LNG -kaasutoimitus Yhdysvalloista saapui Equinorin tankkeri Isabellalla Klaipedan satamaan Liettuassa. Seuraavaa tankkeria odotetaan saapuvaksi Klaipedaan maaliskuussa.

Isabella & Independence

Isabella & Independence 

”Elenger valmistautui ajoissa lämmityskauteen ja varmisti tarvittavat kaasumäärät asiakkaiden tilauksia varten. Tämän kaasutoimituksen myötä meillä on kaasua riittävästi kaikille samalla kun kaasun hinta on laskenut epätavallisen lämpimän talven myötä“, sanoo Elenger Oy:n toimitusjohtaja Pasi Näkki.

”Seuraava LNG -lasti Klaipedaan saapuu sopimusten mukaisesti maaliskuussa. Vuoden toisella ja kolmannella vuosineljänneksellä suunnitelmissamme on tuoda kaasua myös Inkoon terminaalin kautta, kunhan terminaali valmistuu kaupalliseen käyttökuntoon“, Näkki sanoo.

Viime vuonna Elenger hankki viisi suurta LNG -lastia asiakkailleen Klaipedan sataman kautta. Seuraavien päivien aikana LNG bunkrataan kelluvaan terminaali Independenceen ja sieltä kaasu jatkaa eteenpäin asiakkaille putkia pitkin. Kreikan lipun alla liikennöivä Isabella on 295 metriä pitkä ja 46 metriä leveä tankkeri, jonka kapasiteetti on 174 130 m3 LNG:tä.

Elenger on käyttänyt pienempää LNG-terminaalia Klaipedassa jo vuodesta 2017. Sopimus Klaipedos Naftan kanssa kaasun siirtämisestä kelluvan terminaali Independencen kautta siirtoverkkoon allekirjoitettiin vuonna 2019. Lisäksi Elenger on toimittanut LNG:tä rekoilla eri maista niin laivojen bunkraukseen kuin teolliseen off-grid -käyttöön usean vuoden ajan.

Elenger on Suomen ja Baltian alueen suurin yksityinen energiayhtiö. Tarjoamme asiakkaillemme maakaasua putkikaasuna, paineistettuna maakaasuna (CNG) ja nesteytettynä maakaasuna (LNG) ja operoimme Viron suurinta kaasuverkkoa. Olemme aktiivisesti mukana kansainvälisessä energiakaupassa, kehitämme uusiutuvan energian portfoliota niin aurinkoenergian kuin biokaasunkin (biometaani) tuotannon ja myynnin muodossa.

Elenger toimii Suomessa, Baltiassa ja Puolassa. Kotimaassaan Virossa se tunnetaan paremmin nimellä Eesti Gaas. Konsernilla on yhteensä 50 000 asiakasta ja 120 työntekijää.