Menu
 

Tietoa yrityksestä

Elenger, joka kotimaassaan Virossa on tunnettu nimellä Eesti Gaas, on yksi itäisen Itämeren alueen suurimmista ja kokeneimmista yksityisistä energiayhtiöistä, jonka toiminnan juuret ulottuvat aina vuoteen 1865. Toimimme Suomessa, Baltian maissa ja Puolassa.

Ydintuotteemme ja osaamisemme on maakaasu, jota myymme eri muodoissa ja eri tarkoituksiin asiakkaidemme tarpeiden mukaan – tavallinen putkikaasu lämmitykseen ja teollisuuskäyttöön, CNG yksityiseen ja julkiseen tieliikenteeseen, LNG off-grid teollisuusasiakkaille sekä meri- ja tiekuljetuksiin.

LNG-ratkaisuissa olemme Itämeren alueen johtava palveluntarjoaja ja laivojen bunkraustoimittaja. Käytössämme on huippuluokan LNG-bunkrausalus Optimus sekä kuorma-autokalusto LNG:n maakuljetukseen.

Meillä on suora pääsy niin putkikaasu- kuin LNG-lähteisiin sekä biometaaniin – uusiutuvaan maakaasuun. Virossa meillä on maan suurin kaasunjakeluverkosto, jonka pituus on 1500 km.

Myymme myös sähköä ja tuotamme aurinkosähköä, rakennamme ja ylläpidämme kaukolämpö- ja kaasuputkia sekä erilaisia ​​energiainfrastruktuurikohteita, mm. biometaanilaitoksia, CNG- ja LNG-asemia sekä  aurinkopuistoja.

Vuosittainen energianmyyntimme on noin 10 TWh.

Elenger on osa Infortar-konsernia, johon kuuluu Pohjois-Itämeren alueen johtava laivayhtiö Tallink. Infortarin osakkeet on listattu Nasdaq Tallinnin pörssiin.

Elengerin missio on parantaa ihmisten elämänlaatua energiaa ja ympäristöä säästäen.

Elengerin visiona on olla Itämeren alueen johtava puhtaan energian ratkaisujen toimittaja.

Elenger OY ja sen emoyhtiö AS Eesti Gaas ovat sertifioituja ja täyttävät ISO 9001 ja 14001 standardien vaatimukset.