Menu
 

LNG teollisuudelle

Taattu LNG-toimitusvarmuus

Elenger on Baltian alueen suurin nesteytetyn maakaasun toimittaja. Meillä on yhdeksän LNG-puoliperävaunua sekä laaja kokemus erilaisista toimitustavoista, logistiikasta ja teknisistä ratkaisuista. Me voimme taata sataprosenttisen toimitusvarmuuden.

Autamme asiakkaitamme luomaan tarvittavan LNG-infrastruktuurin.

Pasi Näkki

Pasi Näkki
toimitusjohtaja
pasi.nakki@elenger.com

Ota yhteyttä

Nesteytetyn maakaasun toimitustavat

Perustoimitus tarkoittaa, että Elenger huolehtii vain LNG-kuljetuksista asiakkaalle.

Täyden palvelun toimitus tarkoittaa, että Elenger huolehtii kuljetuksien lisäksi myös LNG-aseman rakentamisesta ja huollosta asiakkaan alueella.

LNG-aseman rakenne

Asiakkaan kiinteistöön asennetaan LNG:n vastaanottoa ja uudelleenkaasutusta varten LNG-asema, joka sisältää LNG-säiliön ja höyrystimet.

  1. Kylmäsäiliöperävaunu LNG toimitetaan asemalle erityisissä kylmäsäiliöperävaunuissa, joissa kaasu säilytetään alhaisessa paineessa. Perävaunun tilavuus on yleensä enintään 18,5 tonnia LNG:tä, josta saadaan 25 600 m3 kaasumaista maakaasua uudelleenkaasutuksen yhteydessä.
  2. Kylmäsäiliötä käytetään LNG:n säilytyksessä. Säiliön rakenne mahdollistaa polttoaineen säilytyksen alhaisissa, jopa -162°C lämpötiloissa. Säiliöitä on saatavilla eri kokoisina, mutta keskimääräinen koko on 40–60 m3. Yhdelle asemalle mahtuu useita säiliöitä.
  3. Uudelleenkaasutusyksikkö 
  4. Maakaasun säätöasema alentaa maakaasun paineen, ennen kuin se saavuttaa kulutuspisteen.
  5. Kattilahuoneen hajustaminen Maakaasu on hajutonta. Hajun lisääminen kaasuun helpottaa mahdollisten vuotojen havaitsemisessa.
  6. Laitoksen kattilahuone

LNG-aseman perustaminen

LNG-aseman suunnittelu ja rakentaminen asiakkaalle voi viedä useita kuukausia. Mikäli asiakas voi aloittaa maakaasun käytön mahdollisimman pian ja säästää kustannuksissa, tarjoamme väliaikaisen, siirrettävän LNG-ratkaisun.

Siirrettävä LNG-asema tuodaan asiakkaan alueelle väliaikaista käyttöä varten, kunnes kiinteä nesteytetyn maakaasun asema on valmistunut.

Siirrettävän LNG-aseman rakentaminen

Siirrettävä LNG-asema

Mikä on LNG?

LNG eli nesteytetty maakaasu tuotetaan jäähdyttämällä tavallinen maakaasu noin -160°C:n lämpötilaan. Maakaasu vaatii nesteytettynä 600 kertaa vähemmän säilytystilaa kuin kaasumaisessa tilassaan. Maakaasun nesteytys tekee kuljetuksesta ja säilytyksestä helppoa ja edullista. Tämä tarkoittaa, että maakaasua voidaan toimittaa alueille ja kiinteistöihin, joissa ei käytetä kaasuputkia.

LNG toimitetaan laiva-, rautatie- tai maantiekuljetuksena kylmäsäiliöissä ja se uudelleenkaasutetaan kohdepaikassa. Näin saatava kaasu on vielä puhtaampaa kuin tavanomainen maakaasu, koska vesi, CO2, H2S ja hiilivedyt poistetaan ennen nesteytysprosessia.

EU on asettanut minimivaatimukset jäsenmaiden LNG-tankkauksen infrastruktuurille. Tavoitteena on kattaa EU:n päätieverkko vuoteen 2025 mennessä LNG-huoltoasemilla vähintään 400 kilometrin välein. Euroopan Unioni myös hyväksynyt toimintasuunnitelman LNG:n bunkrausverkoston kehittämisestä vuoteen 2025 mennessä.Tiimimme on palveluksessasi!


Ota yhteyttä