Menu
 

Elengerin emoyhtiö Eesti Gaas allekirjoitti sopimuksen Latvian kaasuverkon ostamiseen

AS Eesti Gaas on allekirjoittanut sopimuksen Latvijas Gazen tytäryhtiö Gason omistaman kaasunjakeluverkon ostamiseen 120 miljoonan euron kauppahintaan.

Ain Hanschmidt 

Kaupan toteutuminen edellyttää Latvian kilpailuviraston hyväksyntää sekä Latvian hallituksen lupaa, koska Gaso kuuluu Latvian strategisiin varoihin.

”Näemme maakaasun potentiaalin. Meillä on maakaasuliiketoiminnan johtamiseen ja laajentamiseen tarvittavaa osaamista. Kaasu on ja tulee olemaan alueellamme merkittävä energianlähde, mikä rohkaiseekin meitä Latvian markkinoille sijoittamiseen. Toivomme, että voimme jakaa kaasuverkon operaattorina hankkimia kokemuksiamme ja omistajan vaihdoksella tukea yhtiön tulevaa kehitystä, kuten myös parhaan palvelun tarjoamista asiakkaille,” Ain Hanschmidt, Eesti Gaasin hallintoneuvoston puheenjohtaja toteaa.

Eesti Gaas tunnetaan Suomen, Latvian, Liettuan ja Puolan markkinoilla paremmin nimellä Elenger. Yritys tarjoaa maakaasua asiakkaille putkikaasuna, paineistettuna maakaasuna (CNG) sekä nesteytettynä maakaasuna (LNG) sekä operoi Viron laajinta kaasuverkkoa. Yritys toimii aktiivisesti kansainvälisessä energiakaupassa ja kehittää uusiutuvan energian tuotevalikoimaa auringonenergian sekä biometaanin tuotannon ja myynnin muodossa.

Eesti Gaasin omistaja Infortar toimii viidessä maassa, päätoimialoinaan energia, merenkulku ja kiinteistöala. Infortarin taseen loppusumma on 1,1 miljardia euroa ja konsernilla on yhteensä 47 tytäryhtiötä. Infortar omistaa 41 % Tallink Gruppista, sekä monipuolisen ja modernin kiinteistösalkun.