Menu
 

Elenger varmisti tulevan lämmityskauden kaasutoimitukset

Elenger on allekirjoittanut ostosopimuksen norjalaisen energiayhtiö Equinorin kanssa. Sopimus katta 2 TWh LNG:tä, mikä nostaa huomattavasti alueen kaasuntoimitusvarmuutta lähestyvän lämmityskauden alla. Kaasutoimitukset tuodaan Klaipedan LNG -terminaaliin lokakuun ja marraskuun aikana.

Hammerfestin LNG-laitos, Equinor

Hammerfestin LNG-laitos, Equinor 

“Tällä sopimuksella, joka on yksi Elengerin historian suurimmista, saamme sekä toimitusvarmuuden asiakkaillemme, että rauhoittavaa signaalia markkinoille. Jatkamme LNG:n hankkimista myöskin seuraavalle vuodelle,“ kertoo Elenger Groupin johtaja Margus Kaasik.

“Maakaasu on ollut ja tulee olemaan tulevaisuudessa yksi käyttökelpoisimmista ja puhtaimmista polttoaineista. Kaasun hinta tulee todennäköisesti olemaan korkeahko tulevana talvena, mutta lähitulevaisuudessa niin LNG -siirtymä kuin uusien toimitusketjujen löytäminenkin tulevat rauhoittamaan markkinoita ja alentamaan sekä vakauttamaan hintoja,“ jatkaa Kaasik.

Elenger on hankkinut kolme LNG -lastia puolalaiselta valtionyhtiö PGNiG:iltä viimeisten kuukausien aikana. Kaasutankkereita on saapunut Yhdysvalloista Klaipedan satamaan toukokuun alussa sekä kesäkuussa ja Norjasta heinäkuun lopussa. Näiden tankkereiden tuomalla LNG:llä katetaan asiakkaidemme kaasutarpeet syksyyn asti. Uusin sopimus Equinorin kanssa kattaa kaasutarpeen seuraavan lämmityskauden aikana.

Equinor on kansainvälinen energiayhtiö, joka on sitoutunut pitkäjänteisesti luomaan arvoa vähähiilisessä tulevaisuudessa. Equinorin projektiportfolio sisältää öljyn ja kaasun lisäksi uusiutuvia ja vähähiilisiä ratkaisuja, joiden avulla yhtiö pyrkii nollaenergiaan vuoteen 2050 mennessä. Norjan valtio omistaa 67% Equinorista ja Stavangerissa pääkonttoriaan pitävä yhtiö onkin johtava toimija Norjan mannerjalustalla ja toimii aktiivisesti myös noin 30 muussa maassa.