Menu
 

Elenger on nyt yksi Suomen ja Baltian alueen suurimpia nesteytetyn maakaasun toimittajia

Vuonna 2019 Elenger toimitti 263 GWh edestä nesteytettyä maakaasua (LNG) asiakkailleen. Saavutus tekee yhtiöstä yhden Suomen ja Baltian alueen suurimmista LNG:n toimittajista. Elenger on nyt yksi Suomen ja Baltian alueen suurimpia nesteytetyn maakaasun toimittajia

Elengerin hallituksen jäsen Kalev Reiljan on tyytyväinen yhtiön kasvuun ja toiminta-alueen laajenemiseen.

  • Vielä vuonna 2018 toimitimme nesteytettyä maakaasua ainoastaan Virossa Tallinkin matkustajalaiva Megastarille. Vuonna 2019 onnistuimme solmimaan lukuisia uusia asiakkuussopimuksia Suomessa, Latviassa ja Venäjällä. Viime vuoden suurimpia hankkeitamme olivat avun tarjoaminen Novatekin uuden LNG-tehtaan käyttöönottoon Vysotskissa ja LNG-bunkrauksen aloittaminen Hangon ja Helsingin satamissa, Reiljan kertoo.
  • Peräti viidennes Tallinnan sataman kautta kulkevasta matkustajalaivaliikenteestä käyttää ympäristöystävällistä LNG:tä. Tallinkin uuden MyStar-aluksen myötä LNG-käyttöisten alusten osuus kasvaa jälleen, jolloin Helsingin ja Tallinnan väliä voidaan jo kutsua ympäristöystävälliseksi, vihreän linjan matkustusväliksi, Reiljan jatkaa.

Uusi LNG-bunkraukseen tarkoitettu merialus rakenteilla

Hollantilainen laivavalmistaja Damen rakentaa tällä hetkellä Elengerille uutta LNG-bunkraukseen tarkoitettua merialusta, jonka on tarkoitus tehdä bunkrauksia Itämeren pohjoisilla ja itäisillä alueilla. Valmistuessaan alus aloittaa ympäristöystävällisten laivojen bunkrauksen Suomenlahden alueella.

Elenger on Pohjois-Euroopan suurimpia toimijoita, jotka toteuttavat LNG-bunkrauksia truck-to-ship periaatteella. Tähän mennessä yhtiö on suorittanut yli 2 400 bunkrausta Tallinkin Megastarin matkustaja- ja UECC:n rahtialukselle Tallinnan, Helsingin ja Hangon satamissa.

Nesteytetty maakaasu on suurenergistä ja sitä voidaan käyttää polttoaineena merellä ja maalla sekä energialähteenä alueilla, joihin maakaasuputkia ei voida rakentaa. Nesteytetty maakaasu on ympäristöystävällinen polttoaine, jonka avulla hiilidioksidi-, rikki- ja typpipäästöjä voidaan vähentää huomattavasti. Nesteytetyn maakaasun noki- ja hiukkaspäästöt ovat myös alhaisia.

Elenger toimittaa asiakkailleen nesteytettyä maakaasua Venäjältä, Suomesta ja Liettuasta. Vuonna 2019 Elenger toimitti kaikkiaan 263 GWh nesteytettyä maakaasua eri hankintalähteistään, kun taas vuosi sitten toimitettu määrä oli 243 GWh. Yhtiö on hankkinut yhdeksän erityistä puoliperävaunua nesteytetyn maakaasun kuljetusta ja bunkkerointia varten.

Elenger

Elenger toimittaa asiakkailleen maakaasun putkia pitkin kaasuna tai vaihtoehtoisesti paineistetussa tai nestemäisessä muodossa. Maakaasun lisäksi Elenger myy sähköä ja on mukana kehittämässä aurinkopaneeliteknologiaa ja muita ympäristöystävällisiä energiaratkaisuja. Elengerillä on yli 50 000 asiakasta ja yhtiö työllistää 240 henkilöä. Yhtiöllä on toimintaa Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.