Menu
 

Elenger on aloittanut LNG-polttoaineen toimitukset Hanasaaren satamassa Helsingissä

Elenger tarjoaa TTS-tankkauspalvelun ESL Shippingin irtolastialuksille M/S Viikki ja M/S Haaga Helsingin Hanasaaren satamassa. Elenger LNG bunkkeri

Molemmat alukset ovat ilmastoa säästäviä uudisrakennuksia, jotka valmistuivat vuonna 2018. Sisarlaivat käyttävät polttoaineena kaikissa moottoreissa nesteytettyä maakaasua, jotka yhdessä hydrodynaamisen rungon muodon ja muiden innovatiivisten ratkaisujen kanssa vähentävät hiilidioksidipäästöjä yli 50% verrattuna edelliseen alusten sukupolveen.

”Uusien matkustaja-alusten lisäksi myös uudet lastialukset siirtyvät yhä enemmän LNG-tekniikkaan. Nesteytetyllä maakaasulla korvataan toistaiseksi käytetty polttoaine, jonka tuloksena meillä on puhtaampi ilmasto ja Itämeri tulevaisuudessa ”, Elenger Marinen toimitusjohtaja Pasi Näkki kertoi.

”Olemme erittäin iloisia voidessamme aloittaa yhteistyön ESL Shippingin kanssa. M/S Viikin ensimmäinen bunkkerointi 1. heinäkuuta sujui suunnitelman mukaisesti, Näkki kommentoi.

ESL Shipping Ltd on johtava kuiva-lastien kuljettaja Baltian alueella. ESL Shippingin kilpailuetu perustuu kykyyn turvata tuotteiden ja raaka-aineiden kuljetus teollisuudelle ja energiantuotannolle ympäri vuoden, jopa vaikeissa sääolosuhteissa. ESL Shipping Ltd on toiminut yli 70 vuotta ja on Aspo Oyj: n tytäryhtiö.