Menu
 

Ukrainan tilanteesta

24. helmikuuta Venäjän hyökkäys Ukrainaan kärjistyi täysimittaiseksi sodaksi. Euroopan unioni, Yhdysvallat ja useat muut maat ovat asettaneet laajoja pakotteita Venäjää vastaan.

Toistaiseksi pakotteet eivät suoraan vaikuta kaasusektoriin ja kaasuntoimitukset alueellamme toimivat normaalisti. Kaikki Baltian maat ovat ilmoittaneet pitävänsä kaasuinfrastruktuurinsa auki.

Elenger-konsernin tavoitteena on tehdä kaikkensa varmistaaksemme asiakkaillemme kaasun toimituksen ja sopimusvelvoitteiden täyttämisen. Meillä on kaasuvarastot Latvian varastossa ja sopimus Klaipedan LNG-terminaalin kanssa. Hankimme kaasua aktiivisesti vähentääksemme toimitusvarmuuteen liittyviä riskejä. Teemme yhteistyötä myös valtion instituutioiden kanssa.

Tällä hetkellä LNG:tä saapuu Eurooppaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja odotamme LNG:n toimitustilanteen jatkuvan tällaisena. Suomi ja Viro on jo yhdistetty Balticonnector-kaasuputkella, ja pian käynnistetään Liettuan ja Puolan välinen GIPL-kaasuputki, joka yhdistää alueemme Keski-Eurooppaan. Euroopan komissio näkee maakaasun tärkeänä siirtymäpolttoaineena, uusiutuvan energian kumppanina sekä mahdollisuutena avata markkinoita eri kaasuntoimittajille ja teknologian kehitykselle.