Menu
 

LNG merikuljetukseen

Luotettava LNG:n toimitus koko alueella

Elenger on luotettava LNG:n toimittaja ja Pohjois Euroopan suurin kuorma-autosta laivaan (truck-to-ship, TTS) bunkrauksen toteuttaja. Vastaamme esimerkiksi Tallinnan ja Helsingin välillä kuusi kertaa päivässä liikkuvan Tallink Megastar -matkustajalaivan päivittäisestä LNG-bunkrauksesta.

Pystymme toimittamaan LNG:tä kaikille Suomessa oleville teollisuus ja merenkulun asiakkaille.

Ota yhteyttä

LNG-lähteemme sijaitsevat Venäjällä, Puolassa, Suomessa ja Liettuassa. Valvomme kuljetuksiamme ympäri vuorokauden varmistaaksemme, että toimituksemme saapuvat ajallaan ja että nesteytetty maakaasumme on laadukasta. Turvallisuus on meille tärkeää, siksi koulutamme henkilöstöämme jatkuvasti  ja olemme valmistautuneet erilaisten hätätilanteiden varalle.

Syksyllä 2021 laskemme vesille ensimmäisen  LNG:n bunkrausaluksen Itämerelle.

Pasi Näkki
CEO, Member of Board
Elenger Marine
pasi.nakki@elenger.com
+358 40 773 1348

Sergei Danilov
Operatiivinen Johtaja
sergei.danilov@elenger.com
+372 5561 7911

 

Ainutlaatuinen LNG-bunkrausalus

Uuden LNG-bunkrausaluksen rakentaa hollantilainen Damen-telakka, ja alus valmistuu vuoden 2021.

Laiva kuljettaa nesteytettyä maakaasua Itämeren alueen terminaaleihin Baltian alueella tapahtuvaa  kaasun jakelua varten. Alus toimii pääosin Suomenlahden alueella.

Alus pystyy suorittamaan tankkauksen sekä satamissa että merellä siihen tarkoitetuissa ankkurointipisteissä.

Uuden LNG-aluksen tärkeimmät tiedot:

  • Suomalais-ruotsalainen jääluokka 1A
  • Pituus 100 m, syvyys 5 m
  • 2 x 3000 m3 C-tyypin LNG-säiliöitä (maksimipaine 4,5 bar)
  • Kaksoispolttoainemoottori, maksiminopeus 13,4 solmua
  • LNG-bunkrausnopeus 4 x 250 m3 / h

Truck-to-ship-bunkraus Tallinnassa, Helsingissä ja Hangossa

Tarjoamme  TTS-bunkrauspalvelua Tallinnan, Helsingin ja Hangon satamassa. . Meillä on yhdeksän saksalaisen Gofan valmistamaa puoliperävaunua, jotka ovat varustettuja tehokkailla Cryostar 1000 l/min -pumpuilla. Pumppujen tehon myötä  bunkraus voidaan suorittaa  45 minuutissa. Kuukaudessa suoritamme keskimäärin 65 bunkrausoperaatiota.

Elenger on ainoa LNG:n toimittaja ja bunkrauspalvelun tarjoaja Tallinkin Megastarille, joka on liikennöinyt Tallinna-Helsinki-reitillä tammikuusta 2017.

 

LNG – paras meripolttoaine

Vuodesta 2015 saakka Itämerellä käytettävän meripolttoaineen rikkipitoisuus ei ole saanut olla yli 0,10 %. Itämeren toimijoilla  on tämän vaatimuksen täyttämiseksi kolme vaihtoehtoa: vähärikkisen polttoaineen käyttäminen, kaasun esipuhdistimien asentaminen tai vaihtaminen LNG:hen (nesteytettyyn maakaasuun).

LNG tarjoaa tehokkaan yhdistelmän ekologisia ja taloudellisia etuja, joiden ansiosta voidaan sekä säästää polttoainekustannuksia että täyttää ympäristönsuojelua koskevat vaatimukset.

LNG on puhtain meripolttoaine ja sen käyttö kasvaa nopeasti ympäri maailmaa. Lisäksi LNG:n käyttö alentaa melua ja tärinää aluksessa.

Euroopan unioni myös hyväksynyt toimintasuunnitelman, jonka mukaan koko EU-alueen LNG-bunkrausverkostoa kehitetään merkittävästi  vuoteen 2025 mennessä.

 

LNG-laivojen lukumäärä on kasvussa

  • LNG:tä käyttävän aluskannan koko on kasvussa maailmanlaajuisesti. Kasvunopeuden arviot vaihtelevat, mutta laajalti ollaan yksimielisiä siitä, että kehityssuunta on nouseva.
  • LNGG sopii kaikentyyppisiin aluksiin, niin lauttoihin kuin matkustaja-aluksiinkin sekä tankkialuksiin, konttialuksiin ja muihin rahtilaivoihin.

LNG täyttää ympäristöä koskevat vaatimukset

LNG auttaa alentamaan sekä globaaleja hiilidioksidipäästöjä että paikallista ilmansaastumista. LNG:hen siirtyminen eliminoi täysin rikkioksidi-  ja pienhiukkaspäästöt alentaen myös  huomattavasti typpioksidipäästöjä. Myös CO2-päästöt alenevat merkittävästi LNG:n käytössä. LNG:n käyttö meripolttoaineena takaa Kansainvälisen merenkulkujärjestön ja Euroopan Unionin päästöjä koskevien vaatimusten mukaisuuden.

LNG verrattuna raskaan polttoöljyn saastumisen indikaattoreihin:


Ota meihin yhteyttä!