Menu
 

Elengerin tilaama LNG -lasti saapui Klaipedaan

Aikaisin tänä aamuna Elengerin tilaamaa kaasua toimittava kaasutankkeri Arctic Aurora saapui Klaipedan LNG -terminaaliin Liettuaan Norjasta. Tämä on jo viides merkittävä nesteytetyn maakaasun toimitus, jolla Elenger varmistaa asiakkaidensa kaasutoimitukset tulevina kuukausina.

Arctic Aurora & Independence

Arctic Aurora & Independence 

 ”Elenger on valmiina talveen ja asiakkaamme voivat olla huoletta. Viisi suurta LNG -toimitusta tämän vuoden aikana osoittaa, että olemme saaneet rakennettua varman toimitusketjun, joka pohjautuu länsimaiseen LNG:hen itäkaasun sijasta,“ sanoo Margus Kaasik, Elenger Oy:n hallituksen puheenjohtaja

”Tänään olemme myös allekirjoittaneet sopimuksen tammikuun kaasutoimituksesta Klaipedan kautta. Nyt kun kaasutoimitusten huoltovarmuus on taattu niin Baltian ja Suomen alueella kuin laajemmin Euroopassakin, toivomme kaasun hintojen laskun jatkuvan, jotta yritykset voisivat toipua ja parantaa kilpailukykyään,“ Kaasik jatkaa.

Aikaisemmat neljä LNG -toimitusta Elengerin asiakkaille ovat saapuneet Klaipedan satamaan touko-, kesä- ja lokakuussa. Seuraavien päivien aikana LNG bunkrataan Arctic Aurorasta kelluvaan terminaali Independenceen ja sieltä kaasu jatkaa eteenpäin asiakkaille putkia pitkin. Vuonna 2013 valmistunut, Maltan lipun alla liikennöivä Arctic Aurora on 288 metriä pitkä ja 44 metriä leveä kaasutankkeri. Elengerin suunnitelmissa on tuoda seuraava LNG-tilaus Klaipedan sataman kautta tammikuussa 2023.

Elenger on käyttänyt pienempää LNG-terminaalia Klaipedassa jo vuodesta 2017. Sopimus Klaipedos Naftan kanssa kaasun siirtämisestä kelluvan terminaali Independencen kautta siirtoverkkoon allekirjoitettiin vuonna 2019. Lisäksi Elenger on toimittanut LNG:tä rekoilla eri maista niin laivojen bunkraukseen kuin teolliseen off-grid -käyttöön usean vuoden ajan.

Elenger on Suomen ja Baltian alueen suurin yksityinen energiayhtiö. Tarjoamme asiakkaillemme maakaasua putkikaasuna, paineistettuna maakaasuna (CNG) ja nesteytettynä maakaasuna (LNG) ja operoimme Viron suurinta kaasuverkkoa. Olemme aktiivisesti mukana kansainvälisessä energiakaupassa, kehitämme uusiutuvan energian portfoliota niin aurinkoenergian kuin biokaasunkin (biometaani) tuotannon ja myynnin muodossa.

Elenger toimii Suomessa, Baltiassa ja Puolassa. Kotimaassaan Virossa se tunnetaan paremmin nimellä Eesti Gaas. Konsernin energian myyntivolyymi viime vuonna oli 12 TWh. Konsernilla on yhteensä 50 000 asiakasta.