Menu
 

Elengerin syyskuun kaasutoimitukset saapuivat Klaipedaan

Norjalainen kaasutankkeri Arctic Princess toi Elengerin viimeisimmän nesteytetyn maakaasun (LNG) toimituksen Klaipedan satamaan eilen illalla. Tämä on kokonaisuudessaan kolmas suuri perättäinen LNG -toimitus, joka varmistaa Elengerin asiakkaiden kaasunsaannin aina syyskuun loppuun saakka.

Arctic Princess

Arctic Princess  

“Asiakkaamme voivat olla hyvillä mielin tänään – olemme aktiivisesti kehittäneet uutta LNG-toimitusverkostoamme sekä toimitusvarmuutta. Tällä hetkellä työskentelemme syksyn ja talven kaasumäärien hankinnan parissa ja odotamme muiden kaasumarkkinatoimijoiden lailla Paldiskin LNG -terminaalin valmistumista,“ Elenger Groupin johtaja Margus Kaasik kertoo.

“Kaasumarkkinat ovat harpanneet nopeasti LNG -pohjaisiin toimituksiin – valtiot tukevat kaasuterminaalien rakentamista ja myyjät etsivät uusia pitkäaikaisia kaasutoimittajia. Yleisellä tasolla siirtymä LNG:hen on täysin tehtävissä ja maakaasu on edelleen paras energiamuoto tukemaan uusiutuvaa energiaa, aivan kuten Euroopan Unioni virallisesti on linjannut,“ Kaasik jatkaa.

Kesän alkupuolen kaasutoimituksia vastaavasti Elenger osti LNG:tä Yhdysvalloista yhteistyössä puolalaisen valtio-omisteisen kaasu- ja energiayhtiö PGNiGin kanssa. Tulevina päivinä LNG syötetään kelluvaan terminaali Independenceen, josta kaasu tulee virtaamaan pohjoiseen Liettuan ja Latvian putkistojen kautta. Norjan lipun alla liikennöivä, vuonna 2006 valmistunut Arctic Princess on 288 metriä pitkä ja 49 metriä leveä kaasutankkeri.

Elenger on käyttänyt pienempää LNG-terminaalia Klaipedassa jo vuodesta 2017. Sopimus Klaipedos Naftan kanssa kaasun siirtämisestä kelluvan terminaali Independencen kautta siirtoverkkoon allekirjoitettiin vuonna 2019. Lisäksi Elenger on toimittanut LNG:tä rekoilla eri maista niin laivojen bunkraukseen kuin teolliseen off-grid -käyttöön usean vuoden ajan.