Menu
 

Elengerillä on hallussaan kymmenesosa Suomen kaasumarkkinoista

Elengerillä on hallussaan yli kymmenesosa uusista myyntisopimuksista 1. tammikuuta vapaille markkinoille avautuneista Suomen kaasumarkkinoista.

Elengerin edustaja Kalev Reiljanin mukaan Suomen kaasumarkkinat ovat suurten muutosten keskellä. ”Markkinoiden avautumisesta ja sitä seuraavista muutoksista hyötyvät kaikkein eniten kaasun suurasiakkaat Suomessa, ja sillä on positiivinen vaikutus myös Baltian maiden kaasumarkkinoihin”, kertoi Reiljan.

”Baltian kaasumarkkinat ovat laajemmat kuin koskaan, yhdistäen neljä valtiota: Suomen, Viron, Liettuan ja Latvian. Laajemmat kaasumarkkinat luovat markkinan kaikille osapuolille uusia mahdollisuuksia ja nopeuttavat innovaatioiden syntyä”, Reiljan täsmentää.

”Valmistelimme koko viime vuoden saapumistamme Suomen maakaasumarkkinoille ja teimme aktiivisesti uusasiakashankintaa. Seuraava tavoitteemme on kaksinkertaistaa markkinaosuutemme ja saavuttaa viidesosa Suomen maakaasumarkkinoista”, Reiljan kertoo.

Virossa kaasumarkkinat avautuivat vuonna 2007 ja Latviassa vuonna 2017. Latviassa Elengerin markkinaosuus muodostaa kymmenesosan. Uudesta vuodesta alkaen Elenger on Suomea ja Baltian maita yhdistävän kaasupörssin, GET Balticin virallinen markkinatakaaja.