Menu
 

Elenger toi maaliskuussa Klaipedaan kaksi lastia nesteytettyä maakaasua

Arctic Aurora toi mukanaan Klaipedan satamaan Elengerin tilaaman lastin nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä. Tämä lasti oli toinen maaliskuussa saapuneista LNG -toimituksista, joista ensimmäinen toimitti viikkoa aiemmin Liettuaan saapunut Arctic Princess. Seuraavat Elengerin LNG -toimitukset saapuvat huhtikuun aikana Inkoon uuteen LNG -terminaaliin.

Arctic Aurora & Independence

Arctic Aurora & Independence 

”Olemme yksi niistä harvoista Suomen ja Baltian alueella toimivista energiayhtiöistä, jotka ostavat länsimaista kaasua suoraan toimittajilta. Tämän ansioista voimme tarjota asiakkaillemme niin suurempaa toimitusvarmuutta kuin parempaa hintatasoakin, ja olemmekin kasvattaneet merkittävästi markkinaosuuttamme Suomessa ja Baltian maissa viime vuoden aikana”, sanoi Elenger Oy:n toimitusjohtaja Pasi Näkki.

 

”Kaasun hinta maailmanmarkkinoilla on laskenut ja odotamme hintojen jäävän tämäntyyppiselle tasolle ainakin vuodeksi. Hinnan stabiloituminen tuo vakautta asiakkaillemme ja olemmekin nähneet monen asiakkaan vaihtavan muut polttoaineet takaisin kaasuun tai tekevän näin lähitulevaisuudessa”, Näkki jatkaa.

Elenger on varannut terminaalikapasiteettia tuodakseen tämän vuoden syksyyn mennessä 10 LNG-lastia – kolme toimitusta on jo saapunut Klaipedan satamaan ja seitsemän muuta toimitetaan Inkoon satamaan tämän kevään ja kesän aikana. Vuoden alussa, 17. tammikuuta, saapui Klaipedaan Isabella Yhdysvalloista, 10. maaliskuuta Arctic Princess ja 18. maaliskuuta Arctic Aurora Norjasta. Elenger toi viime vuoden aikana asiakkailleen Klaipedan sataman kautta viisi suurta lastia nesteytettyä maakaasua.

Elenger on käyttänyt pienempää LNG-terminaalia Klaipedassa jo vuodesta 2017. Sopimus Klaipedos Naftan kanssa kaasun siirtämisestä kelluvan terminaali Independencen kautta siirtoverkkoon allekirjoitettiin vuonna 2019. Lisäksi Elenger on toimittanut LNG:tä rekoilla eri maista niin laivojen bunkraukseen kuin teolliseen off-grid -käyttöön usean vuoden ajan.

Elenger tarjoaa asiakkailleen maakaasua putkikaasun, paineistetun maakaasun (CNG) ja nesteytetyn maakaasun (LNG) muodossa. Yhtiö kehittää aktiivisesti uusiutuvien energialähteiden portfoliotaan aurinkoenergian ja biometaanin tuotannon ja myynnin kautta.

Elenger toimii Suomessa, Baltian maissa ja Puolassa. Konsernilla on yhteensä 50 000 asiakasta ja se on Suomen ja Baltian maiden alueen suurin yksityisomistuksessa oleva energiayhtiö. Yritys toimii kotimarkkinoillaan Virossa nimellä Eesti Gaas.