Menu
 

Elenger tilasi uuden LNG-lastin

Vastatakseen kasvaneeseen kaasun kysyntään Elenger toi viime viikolla uuden lastin nesteytettyä maakaasua (LNG) Yhdysvalloista Inkoon terminaaliin. Lasti toimitettiin yhteistyössä maailmanlaajuisen energiajätti Totalin kanssa.

Solaris

Solaris 

”Lisätuontiin on kaksi merkittävää syytä – ensiksi Elenger on kasvattanut markkinaosuuttaan alueellamme näinä poikkeuksellisina aikoina ja toisekseen myös kaasun käyttö on lisääntynyt. Alustavien suunnitelmien mukaisesti kymmenen lastin LNG-tuonti syksyyn mennessä todettiin riittämättömäksi ja on vielä mahdollista, että kesällä joudumme tekemään yhden lisätoimituksen jo edellä mainittujen lisäksi,” Elenger Oy toimitusjohtaja Pasi Näkki toteaa.

”Elenger on pystynyt reagoimaan ja tekemään markkinoiden kysynnän mukaisia päätöksiä nopeasti. Suoraan kaasun toimittajien kanssa solmimamme sopimukset ovat kasvattaneet kaasun käyttäjien kiinnostusta ja luottamusta meihin – olemmekin yksi tämän alueen harvoista toimijoista, joka pystyy itse ostamaan ja tuomaan LNG:tä Yhdysvalloista ja Norjasta. Tämän ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme edullisempaa hintatasoa ja parempaa toimitusvarmuutta,” Näkki summaa.

Elengerin osuus Baltian ja Suomen alueen kaasunmyynnistä kasvoi viime vuonna 17,5 prosenttiin, yhtiöstä onkin tullut Baltian ja Suomen alueen suurin yksityinen energiayhtiö. Yritys ilmoitti tämän vuoden helmikuussa laajentavansa liiketoimintansa Puolan markkinoille. Elenger hankki viime vuonna asiakkailleen viisi isoa lastia LNG:tä ja tänä vuonna on neljän kuukauden sisään toteutettu viisi toimitusta.

Elenger tarjoaa asiakkailleen maakaasua putkikaasun, paineistetun maakaasun (CNG) ja nesteytetyn maakaasun (LNG) muodossa. Yhtiö kehittää aktiivisesti uusiutuvien energialähteiden portfoliotaan aurinkoenergian ja biometaanin tuotannon ja myynnin kautta.

Elenger toimii Suomessa, Baltian maissa ja Puolassa. Konsernilla on yhteensä 50 000 asiakasta ja se on Suomen ja Baltian maiden alueen suurin yksityisomistuksessa oleva energiayhtiö. Yritys toimii kotimarkkinoillaan Virossa nimellä Eesti Gaas.