Menu
 

Elenger on sopinut kymmenen LNG-lastin toimituksesta

Elenger on tehnyt sopimukset kahden LNG-terminaalin kanssa kymmenen LNG -lastin toimituksesta tämän vuoden syksyyn mennessä. Kolme näistä sopimuksista koskee talviajan toimituksia Klaipedan terminaaliin Liettuassa ja seitsemän sopimuksista kattaa kevään ja kesän kaasutoimitukset Inkoon uuteen LNG-terminaaliin.

Aristidis I

Aristidis I 

”Yhteistyö kahden suuren LNG-terminaalin sekä Latvian kaasuvaraston kanssa pitävät lännestä tankkereilla tuotavat kaasutoimituksemme asiakkaillemme vakaina. Toivomme LNG -lastien tuovan toimitusvarmuuden lisäksi myös hintavakautta, ” sanoo Elenger Oy:n toimitusjohtaja Pasi Näkki.

“Kokonaisuudessaan maakaasu on tekemässä paluuta. Maakaasun käyttö lisääntyy taas, koska toimitusvarmuus Euroopassa on hyvä ja samanaikaisesti hinta on laskusuunnassa. Kaasun hinta on palannut sotaa edeltävälle tasolle tehden kaasusta halvempaa kuin esimerkiksi kevyt polttoöljy tai propaani. Useat asiakkaat, jotka viime vuonna vaihtoivat polttoainetta kaasusta pois, ovat palaamassa takaisin kaasun käyttäjiksi,” Näkki jatkaa.

Viime vuonna Elenger hankki viisi suurta LNG-lastia asiakkailleen Klaipedan LNG -terminaalin kautta. Yhdysvalloista kaasua toivat tankkerit Aristidis I toukokuussa, Diamond Gas Crystal kesäkuussa ja Isabella lokakuussa. Kesäkuussa ja marraskuussa tankkerit Arctic Princess ja Arctic Aurora toivat Klaipedaan LNG:tä Norjasta.

Kuluvan vuoden ensimmäinen kaasutoimitus Yhdysvalloista Klaipedaan saapui Equinorin LNG -tankkeri Isabellalla. Maaliskuussa Elenger tuo kaksi LNG-lastia Klaipedaan ja kevään sekä kesän aikana seitsemän lastia Inkooseen.

Elenger on Suomen ja Baltian alueen suurin yksityinen energiayhtiö. Tarjoamme asiakkaillemme maakaasua putkikaasuna, paineistettuna maakaasuna (CNG) ja nesteytettynä maakaasuna (LNG). Olemme aktiivisesti mukana kansainvälisessä energiakaupassa, kehitämme uusiutuvan energian portfoliota niin aurinkoenergian kuin biokaasunkin (biometaani) tuotannon ja myynnin muodossa.

Elenger toimii Suomessa, Baltiassa ja Puolassa. Kotimaassaan Virossa se tunnetaan paremmin nimellä Eesti Gaas.