Menu
 

Elenger Marinen LNG-bunkrausalus on laskettu vesille

6000 m3 LNG-bunkrausalus sai hollantilaisen Damenin telakalla 8.9. tapahtuneen vesillelaskun yhteydessä nimen Optimus. Elenger Marine Optimus LNG bunker vessel Optimu 

“Bunkrausalus aloittaa ympäristöystävällisen polttoaineen toimitukset muun muassa Tallinkin uuden sukupolven autolautoille kotivesillämme heti valmistumisensa jälkeen vuoden 2021 ensimmäisellä kvartaalilla,“ kertoo Pasi Näkki, Elenger Groupin bunkrausaktiviteeteista vastaavan Elenger Marinen toimitusjohtaja.

”LNG:n yleistyminen laivapolttoaineena niin maailmanlaajuisesti kuin Suomenlahdellakin on aiheuttanut LNG-alusten rakentamiseen hurjan kasvun ja Optimus ratsastaa tässä aallonharjalla“, toteaa Näkki.

Bunkrausaluksen toimintasäde on Itämeren itäosissa, kattaen Suomenlahden alueen. Alus on rakennettu ketteräksi, jotta se voi operoida erityyppisissä satamissa ja toimittaa polttoainetta jopa 1000 m3/h niin tankkereille, rahtilaivoille, huoltoaluksille sekä matkustajalaivoille niin merellä kuin satama-alueillakin.

Lähes satametrisen bunkrausaluksen on rakentanut hollantilainen Damen. Rakennusvaiheessa on noudatettu erittäin tiukkoja turvallisuusvaatimuksia ja useat ohjausjärjestelmät on rakennettu kahtena toimimaan erillään ongelmatilanteissa. Alus on jääluokitukseltaan 1A, mikä takaa asiakkaille ympärivuotisen palvelun.

LNG:lle ominainen erittäin korkea energiatiheys on optimaalinen niin maantie- kuin merikuljetuksissakin. Se on ympäristöystävällinen polttoaine, joka vähentää selvästi niin hiilidioksidipitoisuuksia kuin rikki- että typpipäästöjäkin, eikä se päästä ilmaan lähes lainkaan nokihiukkasia.

LNG-bunkrausalus Optimuksen tekniset tiedot:
LNG-tankkien kapasiteetti: 6000 m3
Kantavuus: 3300 tonnia
Pituus:  99.8 m
Leveys: 18.6 m
Nopeus: 13.4 solmua
Siirtonopeus: jopa 1000 m3/h
Valmistuminen ja toimitus: 2021 Q1

Lisätietoja:
Pasi Näkki
+358 40 773 1348
pasi.nakki@elenger.com
Sergei Danilov
+372 5561 79711
sergei.danilov@elenger.com