Menu
 

Elenger laajentaa toimintaansa Puolaan

Baltian ja Suomen alueella nopeimmin kasvava yksityisomisteinen kaasuyhtiö Elenger aloittaa toimintaansa Puolassa. Konsernin kokonaismyynnin odotetaan lähivuosina kaksinkertaistuvan.

Elenger markets 2023 

”Olemme laajentamassa Suomen ja Baltian maiden kaasumarkkinoilta kohti Keski-Eurooppaa ja aloitamme toimintaamme Puolassa, josta saattaa tulevaisuudessa kehittyä jopa alueen kaasukeskus. Puolan toimituksiin käytämme Klaipedassa ja Inkoossa sijaitsevia LNG-terminaaleja, myymme kaasua loppukäyttäjille ja tukkumarkkinoille, sekä käymme aktiivisesti kauppaa kaasupörssissä”, sanoo Elenger Suomen toimitusjohtaja Pasi Näkki.

”Kiinnostuksemme kohdistuu erityisesti paikallisiin yrityksiin ja isoihin yhteishankintoihin, joihin olemmekin tähän mennessä menestyksekkäästi osallistuneet Suomen ja Baltian alueella. Olemme iloisia voidessamme nyt tarjota tuotteitamme myös puolaisille markkinoille”, Näkki lisää.

”Toimitusten epävarmuuden osuus on väistymässä kaasun markkinahinnan muodostumisessa ja kaasu on tekemässä paluun markkinoille. Lähitulevaisuudessa kaasun käyttö toiminta-alueellamme tulee lisääntymään entisestään. Elenger-konsernin pitkän tähtäimen tavoitteena on kaksinkertaistaa energian myyntivolyymiämme kolmen tai neljän vuoden sisään ja päästä lopulta 20 TWh:n vuosimäärään”, Näkki sanoo.

Kuluvan vuoden osalta Elengerillä on sopimukset sekä Klaipedan että Inkoon terminaalien kanssa yhteensä kymmenen LNG-lastin tuonnista ennen syksyä. Yhtiö hankki viime vuonna Klaipedan terminaalin kautta viisi lastia norjalaista ja yhdysvaltalaista tuotua kaasua.

Elenger tarjoaa asiakkailleen maakaasua putkikaasun, paineistetun maakaasun (CNG) ja nesteytetyn maakaasun (LNG) muodossa. Yhtiö kehittää aktiivisesti uusiutuvien energialähteiden portfoliotaan aurinkoenergian ja biometaanin tuotannon ja myynnin kautta.

Elenger toimii Suomessa, Baltian maissa ja Puolassa. Konsernilla on yhteensä 50 000 asiakasta ja se on Suomen ja Baltian maiden alueen suurin yksityisomistuksessa oleva energiayhtiö. Yritys toimii kotimarkkinoillaan Virossa nimellä Eesti Gaas.