Menu
 

Elenger laajentaa toimintansa Latvian maakaasun kotitalousmarkkinoille

Elenger, Baltian maiden ja Suomen alueen suurin yksityinen energiayhtiö aloittaa toukokuussa toimintansa avautuvilla kaasun kotitalousmarkkinoilla Latviassa ja aikoo hankkia merkittävän markkinaosuuden noin 400 000 paikallisen kaasunkuluttajan toimittajana.

”Elenger on toiminut maan markkinoilla viiden vuoden ajan yhtenä johtavista kaasuntoimittajista, ja nyt haluamme hankkia osuuden myös avautuneilta kotitalousmarkkinoilta. Tämä on yrityksellemme loogista jatkumoa. Uskomme, että uuden toimijan tulo markkinoille on latvialaisten kaasunkuluttajien kannalta hyödyllistä ja tarjoaa ihmisille mahdollisuuden parhaiten sopivan toimittajan valitsemiseen”, Elenger Suomen toimitusjohtaja Pasi Näkki kertoo.

”Elenger pystyy tarjoamaan asiakkaille kilpailukykyisen hintatason ja luotettavan toimituksen, sillä ostamme kaasua isoina määrinä suoraan länsimaisista lähteistä. Olemme Baltian alueen ainoa maakaasun toimittaja, joka on varmistanut pääsyn molempiin LNG-terminaaleihin – Klaipėdan terminaaliin Liettuassa ja Inkoon terminaaliin Suomessa. Olemme suunnitelleet 10 LNG-lastin toimitusta syksyyn mennessä ja mahdollisesti tulossa on uusia lasteja viimeisen vuosineljänneksen aikana”, Näkki jatkaa.

Elenger on allekirjoittanut LNG-terminaalien kanssa sopimukset tämän vuoden syksyyn mennessä asiakkailleen yhteensä kymmenen kaasulastin tuomisesta– kolme toimitusta Yhdysvalloista ja Norjasta on saapunut Klaipedan satamaan jo ensimmäisen kvartaalin aikana, seitsemän toimitetaan Inkoon satamaan keväällä ja kesällä. Elenger toi viime vuonna Klaipedan sataman kautta viisi suurta lastia nesteytettyä maakaasua.

Elenger on hiljattain ilmoittanut toimintansa laajentamisesta Puolaan, jossa yhtiö myy kaasua suoraan kuluttajille sekä tukkukauppiaille ja osallistuu paikalliseen kaasukauppaan kaasupörssissä.

Elenger tarjoaa asiakkailleen maakaasua putkikaasun, paineistetun maakaasun (CNG) ja nesteytetyn maakaasun (LNG) muodossa. Yhtiö kehittää aktiivisesti uusiutuvien energialähteiden portfoliotaan aurinkoenergian ja biometaanin tuotannon ja myynnin kautta.

Elenger toimii Suomessa, Baltian maissa ja Puolassa. Konsernilla on yhteensä 50 000 asiakasta ja se on Suomen ja Baltian maiden alueen suurin yksityisomistuksessa oleva energiayhtiö. Yritys toimii kotimarkkinoillaan Virossa nimellä Eesti Gaas.