Menu
 

Elenger esittelee uuden LNG-bunkkerointialuksen

Elenger Marinen upouusi nesteytetyn maakaasun (LNG:n) säiliöalus on saapunut Hollannin telakalta Viroon tarjotakseen nyt ensimmäisenä tämän tyyppisiä  LNG tankkauksia Itämerellä sekä koko Suomenlahden alueella. Laiva, nimeltään Optimus, kastettiin Viron pääministerin Kaja Kallasin toimesta, hänestä tuli samalla laivan kummi. Ensimmäinen bunkraus suoritettiin Tallink Megastariin.

Elenger Marine LNG-bunkkerialus Optimus 

Kastetilaisuudessa Tallinnan Vanhassa Satamassa 3. marraskuuta pääministeri Kaja Kallas korosti kuinka  nestemmäinen maakaasu on tärkeä ympäristöystävällinen polttoaine nykyajan merenkulussa. ”Vihreisiin valintoihin siirtyminen on yksi Virolaisten yritysten suurimmista haasteista ja samalla yksi suurimmista mahdollisuuksista varmistaa kilpailukykyään myös kansainvälisesti. Toivon, että laivateollisuus pystyy pian siirtymään hiilineutraaleihin polttoaineisiin ja LNG on energiamuotona tärkeä tähän siirtymiseen”.

”Tämä on ensimmäinen tämän tyyppinen polttoaineen toimittamiseen suunniteltu alus alueellamme , sanoi Elengerin hallintoneuvoston puheenjohtaja Ain Hanschmidt ja lisäsi, että uusi alus auttaa vähentämään lähes  kahden miljoonan tonnin hiilidioksidipäästöt käyttöaikanaan. LNG antaa varustamoille myös mahdollisuuden tarjota asiakkailleen mukavamman ja hiljaisemman matkustuskokemuksen.

Muutamassa vuodessa Elenger Marinesta on tullut Itämeren alueen suurin LNG-bunkkeripalvelujen toimittaja, joka toimittaa mm kaiken LNG;n Tallinkin Megastar aluksen tarpeisiin (Tallinkin uusin alus MyStar liittyy ensi vuonna samaan LNG laivastoon) sekä useille rahtialuksille Tallinnan, Helsingin ja Hangon satamissa.

LNG-bunkkerointialuksemme palvelualue keskittyy Suomenlahden ympärille Itämerellä. Alus voi bunkkeroida säiliöaluksia, rahtialuksia, matkustaja-aluksia ja risteilyaluksia satamissa sekä ankkurissa merellä, niille merkittyissä paikossa. LNG-aluksen säiliöt ja pumput mahdollistavat jopa 6000 m3 nesteytetyn maakaasun toimittamisen asiakkaille, jopa 1000 m3 tunnissa. LNG-bunkkerointialuksen on lähes sata metriä pitkä, laivan rakentaja on hollantilainen Damen. Alus pystyy yhdellä tankkauksella kuljettamaan 6000 m3 nesteytettyä maakaasua.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme olla merkittävässä roolissa kestävän merenkulun kehittämisessä sekä mahdollisuudesta tuoda sitä Suomenlahdelle niin varustamoiden kuin liikenteenharjoittajienkin käytettäväksi, lisäsi Peter Anssems, Damenin Itä-Euroopan myyntipäällikkö. ”Olemme luottavaisia, että Optimus tarjoaa Elengerille vuosiksi tuottavaa palvelua.”

Optimuksen omistaa sijoitusyhtiö Infortar ja sitä liikennöi kaupallisesti Elenger Marine. Laivan rakentamista rahoitti OP Pankki ja tukea saatiin myös EU CEF:ta (Connecting Europe Facility).

LNG-bunkkerointialuksen Optimus pääominaisuudet:

LNG-säiliön tilavuus: 6000 m3
Kantavuus: 3300 tonnia
Pituus: 99,8 m
Leveys: 18,6 m
Nopeus: 12,5 solmua