Menu
 

Elenger aloittaa nesteytetyn maakaasun toimitukset Liettualaiselta LNG-terminaalista

Elenger on solminut uuden sopimuksen, joka mahdollistaa nesteytetyn maakaasun (LNG) ostamisen Liettualaisen Klaipedos Naftan Independence-nimisestä kelluvasta LNG-terminaalista. Elenger jakaa terminaalista ostettua nesteytettyä maakaasua putkiverkostossa.   

Elengerin hallituksessa istuva Margus Kaasik toteaa, että tuore sopimus on yksi strateginen askel osana yhtiön pitkän tähtäimen suunnitelmaa.

  • Sopimus mahdollistaa meille pääsyn globaalille markkinalle, joka vuorostaan mahdollistaa asiakkaillemme edullisemmat hinnat, sillä nyt kaasun tuontilähteitä on jälleen enemmän.

Elenger on aiemmin ostanut nesteytettyä maakaasua Liettuan Klaipedassa sijaitsevasta pienemmästä terminaalista ja tuonut nesteytetyn maakaasun perävaunukuljetuksilla Viroon. Vuonna 2017 solmitun sopimuksen jälkeen Liettuassa on myyty 2 600 tonnia nesteytettyä maakaasua. Uuden sopimuksen myötä nesteytettyä maakaasua voidaan toimittaa putkikaasuna kaasuverkon kautta myös yhtiön suomalaisille asiakkaille.

Elenger, joka tunnetaan kotimaassaan Virossa paremmin nimellä Eesti Gaas, toimittaa asiakkailleen maakaasun putkia pitkin kaasuna tai vaihtoehtoisesti paineistetussa tai nestemäisessä muodossa. Maakaasun lisäksi Elenger myy sähköä ja on mukana kehittämässä aurinkopaneeliteknologiaa ja muita ympäristöystävällisiä energiaratkaisuja. Elengerillä on yli 50 000 asiakasta ja yhtiö työllistää 240 henkilöä.