Menu
 

LNG

Luotettava LNG:n toimitus koko alueella

Elenger Oy on luotettava ja joustava LNG:n ja kuorma-autosta laivaan (truck-to-ship, TTS) bunkrauksen toimittaja. Vastaamme esimerkiksi Tallinnan ja Helsingin välillä kuusi kertaa päivässä liikkuvan Tallink Megastar -laivan päivittäisestä LNG-bunkrauksesta.

Pystymme toimittamaanLNG:tä kaikille Suomessa oleville teollisuus ja merenkulun asiakkaille.

Ota yhteyttä

LNG lähteemme sijaitsevatVenäjällä, Puolassa, Suomessa ja Liettuassa . Valvomme kuljetuksiamme ympäri vuorokauden varmistaaksemme aikataulussa pysymisen sekä LNG:n laadun. Turvallisuus on tärkeää ja siksi huolehdimme henkilöstömme kouluttautumisesta ja olemme valmistautuneita erilaisten hätätilanteiden varalle.

Syksyllä 2020 laskemme vesille ensimmäisen ja upouuden LNG:n bunkrausaluksen  Itämerelle.

Pasi Moisio LNG
Pasi Moisio

LNG:n myyntijohtaja
pasi.moisio@elenger.fi
+358 40 044 8522

 

 

Toimitamme LNG:tä Megastar-alukselle – tammikuussa 2017 Tallinnan ja Helsingin välisellä reitillä vesille lasketulle alukselle. Teemme yhdessä kuukaudessa keskimäärin 65 bunkrausta, kahdesta neljään kuorma-autoa kerrallaan, aluksen tarpeista riippuen.


Mikä on LNG?

LNG eli nesteytetty maakaasu tuotetaan jäähdyttämällä tavallinen maakaasu noin -160 °C:n lämpötilaan. Maakaasu vaatii nesteytettynä 600 kertaa vähemmän säilytystilaa kuin kaasumaisessa tilassaan. Maakaasun nesteytys tekee kuljetuksesta ja säilytyksestä helppoa ja edullista. Tämä tarkoittaa, että maakaasua voidaan toimittaa alueille ja kiinteistöihin, joissa ei käytetä kaasuputkia.

LNG toimitetaan laiva-, rautatie- tai maantiekuljetuksena kylmäsäiliöissä ja se uudelleen kaasutetaan kohdepaikassa. Näin saatava kaasu on vielä puhtaampaa kuin tavanomainen maakaasu, koska vesi, CO2, H2S ja hiilivedyt poistetaan ennen nesteytysprosessia.

EU on asettanut minimivaatimukset jäsenmaiden LNG-tankkauksen infrastruktuurille. Tavoitteena on kattaa EU:n päätieverkko vuoteen 2025 mennessä LNG-huoltoasemilla vähintään 400 kilometrin välein. Euroopan Unioni myös hyväksynyt toimintasuunnitelman LNG:n bunkrausverkoston kehittämisestä vuoteen 2025 mennessä.
LNG on kustannustehokasta

  • LNG:n hinnan odotetaan pysyvän vakaan kilpailukykyisenä pitkällä aikavälillä vähärikkiseen polttoaineeseen verrattuna. Maailmanlaajuisesti rakennetaan parhaillaan 15 suurta LNG-laitosta, joiden kokonaistilavuus on 150 mrd. m3.
  • LNG on suurienergistä ja sillä on alhainen lämpöarvo (alempilämpöarvo) 13,7 MWh/t.
  • LNG:n käyttöön liittyvät suhteellisen alhaiset käyttö- ja huoltokustannukset sekä puhtaampi työympäristö.
  • LNG-teknologia on hyväksi todettua ja turvallista.

Pohjois-Euroopan alueella LNG:n hinta riippuu tyypillisesti kaasunvaihdon (TTF, NBP) tai öljyn (Brent) hinnasta.


Ota meihin yhteyttä!